Een goede borrelplank met een flink aantal lekkere hapjes is heerlijk op z’n tijd. In het weekend of doordeweeks? Aan jou de keuze…

Maar hoe stel je een goede borrelplank samen? En welke hapjes mogen daarop zeker niet ontbreken? Onderstaande tips zorgen ervoor dat jij samen met je gezelschap optimaal geniet van de perfecte borrelplank.

 1. Wie komen er?
  Het maakt niet uit met wie je een gezellige middag of avond gaat doorbrengen, want op een borrelplank kun je voor ieder wat wils leggen. Houdt je moeder niet van vlees en je broer niet van kaas? Geen probleem, want ook zij kunnen gezellig aanschuiven. Het is wel slim om van tevoren eerst even de eventuele dieetwensen van jouw gasten in kaart te brengen. Als bijvoorbeeld zes van de tien gasten niet van vlees houden en jij maakt zeven hapjes met vlees… dan is dat een beetje zonde van de moeite die je erin steekt.  
 2. Kies de juiste borrelplank
  Een grote houten borrelplank zorgt er direct voor dat de tafel er vrolijk uitziet. Let op! De plank zal waarschijnlijk wel vies worden dus kies een plank die makkelijk schoon te maken is. Zonde wanneer je een duurdere plank kiest die uiteindelijk met geen mogelijkheid schoon te maken is…Verwacht je veel gasten? Stel dan meerdere borrelplanken samen. Ook kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een vegetarische borrelplank te maken en eentje met vlees en vis erop.
 3. Welke hapjes leg je op de borrelplank
  Nu komt het leukste deel! Welke hapjes ga je op de plank(en) leggen! Het leukste is om te kiezen voor een beetje vlees, wat vis en ook vega(n). Het kan ook zijn dat je er zelfs voor kiest om te werken met diverse gangen. Dat je dus eerst een plank met koude gerechten serveert, gevolgd door warme gerechtjes. Wat ook leuk is, is om te werken met een thema. Maak bijvoorbeeld een borrelplank met alleen maar Griekse, Spaanse of Italiaanse hapjes.
 4. Leg alles op de goed plek
  Heb je alle borrelplank in huis? Dan is het tijd om alles een geschikt plekje te leggen. Sausjes en smeersels hoeven niet op de borrelplank. Die kun je gewoon op de tafel zetten. Ben je klaar? Ga dan lekker genieten met je gezelschap van al het lekkers. Smakelijk!

Natuurlijk zijn alle lekkere hapjes die je op de borrelplank kunt leggen verkrijgbaar bij Brood en Beleg Oss!