Amsterdam – Er wordt heel veel gevonden van brood omdat we het iedere dag eten. Dat het gezond is of dat er niks lekkerder ruikt dan brood. Dat het een verbinder is of een energiebom. Daarom vindt van 9 tot en met 12 mei voor de eerste keer ‘De Kunst van Brood’ plaats in ‘Het Sieraad’, een oude ambachtsvakschool in het hart van Amsterdam- West. Een bruisende tentoonstelling die een nieuw licht werpt op brood.

Kunstenaars als Atelier van Lieshout, Ruganzu Bruno, Elise ’t Hart, Claudy Jongstra (kunstenaar van het jaar 2019), Loes Koomen, Ap Verheggen, Roy Villevoye, Carine Weve en YANi verbeelden ieder in hun eigen kunstvorm hun perspectief op brood. Verwacht gigantische foto’s, dansend deeg en brood om naar te luisteren.

Ondanks dat iedereen er een mening over heeft, weten wij Nederlanders nog maar weinig over de wereld die achter brood schuilgaat. De kunstenaars brengen wat zij ontdekt hebben over brood en hun perspectieven tot leven in deze tentoonstelling. De Kunst van Brood is een initiatief van Bake Five, een coöperatie van zelfstandige, innovatieve bakkerijen die kunstenaars hebben uitgedaagd een uniek kunstwerk te produceren met hun visie op brood.

Het event is gratis toegankelijk om het cultureel-maatschappelijk belang van kunst en brood zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Organisatie: Rosalie de Boer
bron: FoodHolland