Bron: Kliknieuws – regio Oss
OSS | Nicky en Wilma Strik zijn gestart met een nieuwe uitdaging. Het echtpaar uit Lithoijen opende twee weken geleden de deuren van Brood en Beleg Oss aan de Singel 1940-1945 173. “We wilden deze mooie stap graag zetten.”

Wilma heeft 25 jaar ervaring op het gebied van brood, kaas en vleeswaren. Ze werkte bij verschillende supermarkten. “Maar ik had al langer de wens om samen met Nicky een eigen zaak te runnen. Waarom? Ik vind het jammer dat er bij supermarkten steeds minder tijd is voor persoonlijke contact met klanten. En dat terwijl mensen dat zo belangrijk vinden.” Ook Nicky was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij is al jaren actief op de markt met brood en banket. “Ik merk dat de markt aan het vergrijzen is. Alle markten lopen terug en ik ben daardoor al een paar jaar op zoek naar een eigen winkel. Ik wil namelijk nog zeker 20 tot 25 jaar werken. Toen deze kans zich voordeed, zijn we in gesprek gegaan en we hielden daar een prettig gevoel aan over. Ik combineer het nog met de markt, maar mijn verkoopwagen staat te koop.”

Brood en banket
Het brood bij Brood en Beleg Oss wordt gemaakt bij Bakkerij Doomernik in Heeswijk-Dinther. Nicky gaat zelf het banket maken en onder andere snacks, appel- en kersenflappen, cake, ham-, kaas-, pizza- en gehaktkruiers. “We hebben in het magazijn een eigen ruimte gecreëerd waarin we alles vers gaan maken. Het is mijn passie om met verse artikelen te werken in een ambachtswinkel. Op de markt en aan huis staan we bekend om het heerlijke gebak.” Naast dagelijks vers brood en banket zijn de diverse kazen en de ongeveer vijftig verschillende vleeswaren vers van het mes. Zoals de Stompetoren kaas, die vrijwel nergens in de regio verkrijgbaar is. Ook verkopen ze salades van Looman Salades. Wilma: “We leggen de lat hoog qua kwaliteit en willen ons onderscheiden. Dat doen we met een hoge kwaliteit en klantvriendelijkheid. Een klant is hier geen nummer en mag altijd zijn of haar verhaal doen. We merken nu al in de korte periode dat we hier zijn, dat er een dorps gevoel is. Mensen vinden het fijn om hier binnen te lopen.”

Kwaliteit
De doelgroep bij Brood en Beleg Oss is heel divers. Van mensen uit de wijk, maar ook uit omliggende dorpen die regelmatig naar de speciaalzaak rijden. “We zijn heel blij dat we deze stap hebben gezet en het werk bevalt ons heel goed. Ons doel is om voor nog meer kwaliteit te gaan, we willen als bedrijf altijd vooruit. Ook willen we ons nog meer gaan richten op bedrijven. Er zijn al bedrijven die bij ons vers belegde broodjes halen, maar we hopen dat netwerk uit te breiden. We kunnen de broodjes met onze bezorgdienst op de gewenste plek en tijdstip leveren.”

Attentie
Voor alle klanten is er -zolang de voorraad strekt- een leuke attentie.

Informatie
Brood en Beleg Oss is maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.30 tot 17.30 uur, dinsdag tot 13.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. Er zijn voor de deur gratis parkeerplaatsen. Bereikbaar via (0412) 63 05 76 of info@broodenbelegoss.nl. Meer informatie of bestellen op www.broodenbelegoss.nl of op de Facebook-pagina.

Voorheen kende zijn klant Nicky Strik achter de marktkraam
Nicky Strik - markt